Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
4 szelet borjúkaraj, 2 dl fanyar fehérbor, 10 dkg vaj, 4 vékony szelet füstölt sonka, 10 dkg finomliszt, só, fehérbors, tárkony |
A húst 6-7 milliméter vastagságúra kiklopfoljuk, jól megsózzuk, meghintjük leheletvékonyan fehérborssal. Kicsivel több sót használjunk, mert a borjúnak tejesebb íze van, mint más húsoknak. Végül meghintjük liszttel, és forró vajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt vajban megforrósítjuk a sonkaszeleteket. Csak 1-2 percig sütjük, hogy ne hullámosodjon fel, ezért kell nagyon vékonyra szelni. Végül a húst és sonkát meleg helyre, letakarva félretesszük. A seprenyőbe még egy-két kanálnyi vajat teszünk, felforrósítjuk, majd meghintjük egy-két kávéskanálnyi liszttel, pár percig pirítjuk, kevergetjük, majd felengedjük a borral és belekeverünk egy evőkanálnyi szárított-morzsolt tárkonyt. Egyet forralunk rajta, nem sokat, legfeljebb egy percnyit, nehogy elforrja a tárkony tündéri aromáját. Rizibizivel vagy sült krumplival tálaljuk, a hús tetejére terítve a sonkát, a pecsenyelével bőven lelocsolva. Uborkasaláta vagy céklasaláta pompásan passzol hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|