recept: Borjújava Murat módra, Kifőzde
Borjújava Murat módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szelet borjúkaraj,
2 dl fanyar fehérbor,
10 dkg vaj,
4 vékony szelet füstölt sonka,
10 dkg finomliszt,
só, fehérbors, tárkony


A húst 6-7 milliméter vastagságúra kiklopfoljuk, jól megsózzuk, meghintjük leheletvékonyan fehérborssal. Kicsivel több sót használjunk, mert a borjúnak tejesebb íze van, mint más húsoknak. Végül meghintjük liszttel, és forró vajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A sütésből visszamaradt vajban megforrósítjuk a sonkaszeleteket. Csak 1-2 percig sütjük, hogy ne hullámosodjon fel, ezért kell nagyon vékonyra szelni.
Végül a húst és sonkát meleg helyre, letakarva félretesszük. A seprenyőbe még egy-két kanálnyi vajat teszünk, felforrósítjuk, majd meghintjük egy-két kávéskanálnyi liszttel, pár percig pirítjuk, kevergetjük, majd felengedjük a borral és belekeverünk egy evőkanálnyi szárított-morzsolt tárkonyt. Egyet forralunk rajta, nem sokat, legfeljebb egy percnyit, nehogy elforrja a tárkony tündéri aromáját.
Rizibizivel vagy sült krumplival tálaljuk, a hús tetejére terítve a sonkát, a pecsenyelével bőven lelocsolva. Uborkasaláta vagy céklasaláta pompásan passzol hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sültkrumpli
 rizibizi
 uborkasaláta
 céklasaláta
 natúrszelet

Forrás: régi szakácsköny alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.18. Utoljára frissítve: 2010.11.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 16:57:36 - 2.23)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez